ARAKAIN - Official site

Jirka Urban - rozhovor: Arakain

ROZHOVOR - Arakain

26.3.2010 - Jiří Urban

Dvě legendy české metalové scény připravily unikátní koncertní turné. Arakain a Titanic vystoupí 26. března na společném pódiu v brněnském KC Semilasso. Přinášíme exkluzivní rozhovor s kytaristou Arakainu Jiřím Urbanem.

ROZHOVOR - Arakain

Do KC Semilasso se Arakain vrací po roce. Jaký byl ten poslední koncert a jací jsou brněnští fanoušci?

Jo, brněnské Semilasso, to bývalo něco jako pražská Barča – tam jsme se něco nakoncertovali. Dokonce jsme museli pořádat i „dvojáky“, jaký byl o Arakain obrovský zájem. Rádi se sem vracíme. Loňský koncert byl opět jeden z nejúspěšnějších. Sál praskal ve švech a atmosféra byla perfektní! A pokud budeme doprovázeni takovým gigantem a ještě k tomu domácím, jakým Titanic byl, určitě tomu nebude jinak ani letos.

Budete hrát s kapelou Titanic poprvé nebo máte předchozí společné koncertní zkušenosti?

S Titanicem jsme se potkávali dlouhé roky na festivalech. Kluky známe velmi dobře. Brněnský koncert bude jistě o to intenzivnější, že se lidi budou těšit na návrat své legendy! A my k tomu rádi přispějeme.

Liší se nějak zásadně publikum v Čechách a na Moravě?

Hudba „nezná hranic“, a tak je k regionálním třenicím imunní – když kapela má co říct, hraje poctivě a umí chytit fanouška, zaujme stejně v Čechách i na Moravě. A metalový fanoušek je stejně metalový kdekoliv na světě. Věříme, že ve společnosti Titanicu opět Semilasso naplníme a prožijeme parádní večer.

Čím se bude nadchazející turné lišit od toho předchozího?

Nový program je nadále propagací posledního alba Restart, ale sáhne i po nikdy nehraných skladbách, aby nás to zase víc nakoplo a fanouška, který nás viděl v posledních letech víckrát, mile překvapilo. Chceme představit Arakain v jeho nové, moderní poloze. Určitá klasika ale z playlistu asi nikdy nezmizí.

I v dnešní době ekonomická krize jsou koncerty Arakainu hojně navštěvovány. Čím si to vysvětlujete?

Nějaký únik z reality člověk v konzumní společnosti potřebuje. K tomu slouží koníčky a různé vášně:-). Pro někoho to je rybaření, pro jiného koncert. Jsme rádi, že i v dnešní době si lidi na ty naše najdou cestu a prostředky a chceme pro jejich spokojenost udělat co nejvíc.

Autor: Metropolis Live (26.3.2010)

Verze webu pro mobily | © 1982-2019 ARAKAIN - Official site | © design Mirek Mach, Karel Trávníček